random

Hyvä hiuspäivä

Kävin tänään kampaajalla, se tarkoittaa, että tänään oli hyvä hiuspäivä! Silloin kaikki tuntuu paremmalta ja valoisammalta. Voi, kunpa aina olisi hyvä hiuspäivä – eikä vain kampaajan käsittelyn jälkeen.  Se ei ole itsestäänselvyys, tällainen loistokas hiuspäivä siis. Hän, joka on selvittänyt täydellisten hiuspäivien salaisuuden, ilmoittautukoon!

Uskoisin, että valitettavan moni on käynyt läpi seuraavanlaisen (kauhu)skenaarion: pitäisi käydä leikkauttamassa kuivat, hapsottavat hiuslatvat, mutta omalle luottokampaajalle ei saa aikoja tai omaa luottokampaajaa ei ole syystä tai toisesta vielä löytynyt. Kepein, mutta jännityksen sekaisin mielin, istut tuntemattoman kampaajan penkkiin ja teet äärimmäisen selväksi, että pituutta saa lähteä aivan maksimissaan kaksi senttiä. Kymmenen senttiä pituutta hiuksista lävähtää lattialle, esität parhaimman tekohymysi kampaajan ”Mitä tykkäät?” -kommenttiin ja maksat palvelun laatuun nähden ylihinnan ja poistut liikkeestä mieli kirosanoja väärällään.

Muuttaessani pääkaupunkiseudulle seitsemän vuotta sitten minulla ei ollut tietoakaan, missä hoidattaisin ja värjäyttäisin hiukseni. Kävin silloin tällöin leikkauttamassa hiukseni siellä täällä, mutta värjäykset hoidin itse kotona. Vaikka osasin olla tyytyväinen kotona saatuihin tuloksiin, niin tiesin ja tunsin, ettei hiuslaatuni ollut parhain mahdollinen.

Tarkemmin ajatellen minulla ei milloinkaan ole ollut ihmistä, jota voisin kutsua luottokampaajakseni. Kunnes kaksi vuotta sitten löysin hänet. Ensimmäisellä kertaa tavatessani hänet totesimme molemmat, että hiuksissani on tekemistä, eikä ensimmäinen kerta korjaisi tilannetta. Jo ensimmäisen kerran aikana hän taikoi kotivärjäilyn myötä korppuuntuneet hiukseni elinvoimaisemmiksi. Tuosta päivästä lähtien en ole enää kotikonsteihin kajonnut, vaan olen panostanut hiustenhoitoon säännöllisin käynnein. On ihanaa, kun on olemassa ihminen, joka tuntee juuri minun hiukseni kaikkine oikkuineen – ja osaa laittaa kerta toisensa jälkeen tämän pehkon kuosiin.

Olen huomannut, että lentoemännän työssä oikeanlainen hiustenhoito ja etenkin niiden kosteutus on tärkeää. Varsinkin, kun omat hiukseni ovat kuivuteen taipuvaisia. Omiksi luottotuotteiksi ovat muodostuneet Keunen Care Satin Oil Treatment sekä Morocconoil Treatment, jotka kosteuttavat ja lisäävät kiiltoa hiukseen. Niitä voi käyttää sekä kuiviin että kosteisiin hiuksiin. Mikäli latvani tarvitsevat tehokosteutusta, sivelen niihin yön ajaksi Egyptian Magic -voidetta (pro tip: tämä on aivan erinomainen tuote myös kuivalle iholle tai kynsinauhoille). Mikäli teillä on suositella hyviä hiustuotteita, niin kaikki vinkit otetaan lämpimästi vastaan!

Pus,
Tanja

2 thoughts on “Hyvä hiuspäivä”

  1. Mikä yhteensattuma- myös minä kävin tänään kampaajalla! Oi miten mä sitä käyntiä odotin ja luin päiviä milloin pääsen mun hyvän ystävän luo hiuksia (ja myös sielua) hoitamaan. Näin edellisyönä unta, että mun ystävä kampaaja laittoi mulle aamulla viestin että on sairastunut eikä pääsee töihin. Aamulla heräsin kauhulla ja katoin puhelinta, huh! onneksi se oli vaan unta. Kyllä, kampaajalla käynti on niiiin tärkeä. Sitä varten vaihdetaan työvuoroja ja pyydetään naapuria viemään lapsi harrastukseen, koska on päästettävä kampaajalle! Koska se tunne kampaajalta tulon jälkeen on infernaalisen taivaallista❤️❤️❤️
    Ja kyllä. Myös minulla on tämä muisto: vuosia sitten tapahtunut sama kauhea kokemus vieraan kampaajan kanssa: pyydät leikkaamaan 2cm mutta lähteekin 10cm. Maksat tajuttoman kovan hinnan ei-toivotusta tuloksesta ja sen jälkeen meet kotiin itkemään tyynyyn. Kauhea fiilis. Vieläkin aiheuttaa epämiellyttävä jännitystä kropassa tämä hiusmuisto.
    Mutta tänään. Tänään mä lentelin kepeästi kun perhonen ja heiluttelin mun ihanasti tuoksuvia ja kuohkeita hiuksia. Koska tänään oli ihana hiuspäivä!

    1. Kiitos Siiri ihanasta kommentista! On se kampaajalla käyminen vain niin luksusta.
      Pystyn täysin samaistumaan sun kepeästi lentävän perhosen -kuvaukseen! 😊

Comments are closed.